Rychlé, pikantní placičky z kuřecího masa, recept, co stojí za vyzkoušení. Kuřecí placičky s pórkem podáváme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Ingredience:
500 g | kuřecích řízků |
3 ks | vejce |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | pórek |
2 lžíce | solamylu (škrobová moučka) |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | kari |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
- Vejce, solamyl, sójovou omáčku, kari a utřený česnek, promícháme v misce, aby se všechny suroviny spojily na hladkou kašičku.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a nadrobno nakrájený pórek. Vše promícháme, směs necháme hodinu v lednici rozležet.
- Ze směsi utvoříme na pánvi malé placičky, které opékáme, z obou stran, dozlatova.
Místo kari můžeme použít koření, které máte rádi, např. provensálské bylinky, grilovací koření, nastrouhaný zázvor. Kuřecí řízky lze nahradit vykostěnýma kuřecíma nohama bez kůže.
Poznámka:Text i foto: D.M.