REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nudličky s chilli a brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostřejší, mírně nasládlá směska kuřecích nudliček orestovaných spolu s růžičkami brokolice, chilli a klasickou paprikou, česnekem, zázvorem a cibulí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
3-4 kskuřecí prsa
4 ksstroužky česneku
1 ksmasitá červená paprika
1 ksvětší cibule
1 ksstředně velké brokolice
1 kstak 2,5 cm dlouhý čerstvý zázvor
1 ksvětší chilli paprička
6 lžiccukru krystal
6 lžictmavé české sojové omáčky
3 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícekukuřičného škrobu
šťáva ze dvou citronů
černý mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou; zázvor oloupeme, pokrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme jadřince, nakrájíme na tenká kolečka, masitou papriku zbavenou jadřince rozkrájíme na nudličky, brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka
  2. Kuřecí maso nakrájíme na proužky
  3. Do kukuřičného škrobu zamícháme sůl a pepř, pak ve směsi obalíme kuřecí nudličky
  4. Na rozpáleném oleji v pánvi zprudka orestujeme obalené kuřecí nudličky, hotové pak vytáhneme z pánve a odložíme stranou
  5. Do výpeku po mase dáme prolisovaný česnek, kolečka cibule, chilli i klasickou papriku a kousky zázvoru, zamícháme, pak přidáme růžičky brokolice, vše pozvolna restujeme
  6. Ve sklenici smícháme citronovou šťávu spolu se sojovou omáčkou a cukrem, tekutinu nalijeme do pánve na brokolici a ostatní suroviny, necháme několik minut v pánvi probublávat, občas vše zamícháme
  7. V této fázi do pokrmu vrátíme nudličky kuřecího masa, promícháme, kuřecí maso necháme prohřát, ochutnáme, případně vše dosladíme, opeříme či dosolíme.
Doporučení:

Podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy