REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nudličky s hrubozrnnou hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky z kuřecích prsou orestované na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi, chvíli podušené podlité vínem, kromě jiného dochucené hrubozrnnou hořčicí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gkuřecích prsních řízků bez kůže
1 žícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 žíceoleje
1/2 lžičkygranulovaného česneku
1 ksmalé cibule nakrájené na tenké půlměsíčky
1/2 ksmasité barevné papriky nakrájené na tenké proužky
podle potřeby bílé víno na naředění šťávy
mletý pepř na dochucení
sůl
Na marinádu:
2 lžícesladké sojové omáčky
2 lžíceSolamylu
1 lžícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 lžícenasekaného libečku a petržele
1 lžíceoleje
50 mlpolosladkého bílého vína
1 ksmalé cibulky nakrájené nadrobno

Postup:

1. Řízky zlehka naklepeme, nařežeme na širší nudličky a alespoň na 2 hodiny naložíme do marinády, kterou jsme si dobře vyšlehali z uvedených surovin
2. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, poté ji vyjmeme a odložíme stranou, ve stejné pánvi zahřejeme zbytek oleje a dáme prudce osmahnout nudličky masa bez marinády
3. Až je maso hezky zatáhnuté a začíná chytat zlatavou barvu, přidáme odloženou cibuli, nakrájenou papriku a hořčici, přidáme také česnek a marinádu a za občasného promíchávání restujeme na slabém plameni 10 minut do změknutí masa, podle potřeby můžeme šťávu malinko naředit trochou vína
4. V závěru dochutíme kořením, solí a podáváme.

Doporučení:

Na přílohu se hodí smažené bramborové, nebo celerové hranolky. Můžeme také podávat pouze s pečivem. Nebude na závadu, když necháme maso v marinádě i přes noc. Pokud nemáme víno, tak do marinády vyšleháme jedno vejce a na podlití použijeme trochu vody.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy