REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nudličky s hrubozrnnou hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky z kuřecích prsou orestované na pánvi spolu s dalšími ingrediencemi, chvíli podušené podlité vínem, kromě jiného dochucené hrubozrnnou hořčicí.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gkuřecích prsních řízků bez kůže
1 žícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 žíceoleje
1/2 lžičkygranulovaného česneku
1 ksmalé cibule nakrájené na tenké půlměsíčky
1/2 ksmasité barevné papriky nakrájené na tenké proužky
podle potřeby bílé víno na naředění šťávy
mletý pepř na dochucení
sůl
Na marinádu:
2 lžícesladké sojové omáčky
2 lžíceSolamylu
1 lžícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 lžícenasekaného libečku a petržele
1 lžíceoleje
50 mlpolosladkého bílého vína
1 ksmalé cibulky nakrájené nadrobno

Postup:

1. Řízky zlehka naklepeme, nařežeme na širší nudličky a alespoň na 2 hodiny naložíme do marinády, kterou jsme si dobře vyšlehali z uvedených surovin
2. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, poté ji vyjmeme a odložíme stranou, ve stejné pánvi zahřejeme zbytek oleje a dáme prudce osmahnout nudličky masa bez marinády
3. Až je maso hezky zatáhnuté a začíná chytat zlatavou barvu, přidáme odloženou cibuli, nakrájenou papriku a hořčici, přidáme také česnek a marinádu a za občasného promíchávání restujeme na slabém plameni 10 minut do změknutí masa, podle potřeby můžeme šťávu malinko naředit trochou vína
4. V závěru dochutíme kořením, solí a podáváme.

Doporučení:

Na přílohu se hodí smažené bramborové, nebo celerové hranolky. Můžeme také podávat pouze s pečivem. Nebude na závadu, když necháme maso v marinádě i přes noc. Pokud nemáme víno, tak do marinády vyšleháme jedno vejce a na podlití použijeme trochu vody.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy