REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso na cibuli s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso opečené na cibuli a doplněné sterilovaným hráškem.


Ingredience:
4 kskuřecích čtvrtek
5 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
1 ksmalé konzervy sterilovaného hrášku
20 ghladké mouky
70 grostlinného tuku
voda na podlévání
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuřecí čtvrtky potřeme po obou stranách rozetřeným česnekem se solí
2. Necháme asi 1 hodinu v chladnu uležet, pak maso obalíme v hladké mouce
3. Na rozpáleném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po obou stranách zprudka orestujeme
4. Podlijeme horkou vodou a asi 10 minut dusíme zakryté pod pokličkou
5. Pak maso odkryjeme a za občasného obracení, polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou dusíme doměkka
6. Měkké maso doplníme okapaným sterilovaným hráškem a krátce prohřejeme.

Doporučení:

– Podáváme například s rýží nebo brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy