Kuřecí maso opečené na cibuli a doplněné sterilovaným hráškem.
Ingredience:
4 ks | kuřecích čtvrtek |
5 ks | stroužků česneku |
1 ks | menší cibule |
1 ks | malé konzervy sterilovaného hrášku |
20 g | hladké mouky |
70 g | rostlinného tuku |
voda na podlévání | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné kuřecí čtvrtky potřeme po obou stranách rozetřeným česnekem se solí
2. Necháme asi 1 hodinu v chladnu uležet, pak maso obalíme v hladké mouce
3. Na rozpáleném tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po obou stranách zprudka orestujeme
4. Podlijeme horkou vodou a asi 10 minut dusíme zakryté pod pokličkou
5. Pak maso odkryjeme a za občasného obracení, polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou dusíme doměkka
6. Měkké maso doplníme okapaným sterilovaným hráškem a krátce prohřejeme.
– Podáváme například s rýží nebo brambory.