Rychlá minutka, kousky kuřecích prsou orestované zprudka na tuku spolu s cibulí a houbami, pak mírně podlité vodou nebo vývarem, podušené dochucené kmínem, pepřem a solí. Uho, tedy omáčka zahuštěná škrobovou moučkou rozpuštěnou v troše studené vody.
Ingredience:
4 ks | kuřecí prsa |
1 ks | středně velké cibule |
150 g | čerstvých hub (žampionů nebo lesních tvrdých hub) |
voda na rozpuštění Solamylu | |
Solamyl (škrobová moučka) | |
celý nebo podrcený kmín | |
voda nebo vývar | |
máslo | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na proužky nebo kostky, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, necháme chvíli odležet
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo slabší proužky
- Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme kousky masa, přidáme cibuli, krátce ji necháme zezlátnout
- V této fázi k masu přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, ještě chvíli vše restujeme, občas zamícháme
- Podlijeme trochou vody nebo vývarem, krátce podusíme
- Nakonec omáčku zahustíme trochou Solamylu rozpuštěného v malém množství studené vody, omáčku ještě zjemníme kouskem másla a ochutnáme, případně pak dosolíme a okořeníme pepřem.