REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kung pao s paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Zprudka opečené kuřecí nudličky podušené spolu s paprikou a ořechy.


Ingredience:
3-4 kskuřecí prsa
1 ksčervené a žluté masité papriky
1 ksvelký stroužek česneku
1 kspórku (stačí 10-15 cm)
1 kschilli papričky
1 lžícepepřové koření
2 hrstislaných oříšků
2-3 dclkuřecího vývaru nebo vody a kousku kostky kuřecího vývaru
solamyl (škrobová moučka)
sójová omáčka
olej
sůl

Postup:

1. Prsní řízky nakrájíme na tenké proužky, rozprostřeme je na větší plochu a hojně okořeníme pepřem, osolíme a pokapeme sojovou omáčkou, poprášíme solamylem, chvíli necháme maso odpočinout
2. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké proužky (i chilli papričku), pórek dlouhý asi 15 cm nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme a nasekáme nadrobno
3. Na rozpáleném oleji nejlépe ve wok pánvi dáme restovat česnek a naseknou chilli papričku, po chvíli přidáme na pánev maso a zprudka ho orestujeme, po dalších 2-3 minutách k masu přisypeme oříšky, obsah pánve často promícháme
4. Přidáme nasekaný pórek, papriky, opět vše promícháme a nakonec ingredience podlijeme horkým vývarem (nebo vodou s kouskem rozmíchaného kuřecího vývaru v kostce), necháme na mírném zdroji tepla chvíli podusit, občas vše promícháme
5. Pokrm zahustíme malým množstvím studené vody, ve které jsme rozmíchali trochu solamylu, dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, ještě 5 minut povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy