REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kung pao s paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka inspirovaná asijskou kuchyní. Zprudka opečené kuřecí nudličky podušené spolu s paprikou a ořechy.


Ingredience:
3-4 kskuřecí prsa
1 ksčervené a žluté masité papriky
1 ksvelký stroužek česneku
1 kspórku (stačí 10-15 cm)
1 kschilli papričky
1 lžícepepřové koření
2 hrstislaných oříšků
2-3 dclkuřecího vývaru nebo vody a kousku kostky kuřecího vývaru
solamyl (škrobová moučka)
sójová omáčka
olej
sůl

Postup:

1. Prsní řízky nakrájíme na tenké proužky, rozprostřeme je na větší plochu a hojně okořeníme pepřem, osolíme a pokapeme sojovou omáčkou, poprášíme solamylem, chvíli necháme maso odpočinout
2. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké proužky (i chilli papričku), pórek dlouhý asi 15 cm nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme a nasekáme nadrobno
3. Na rozpáleném oleji nejlépe ve wok pánvi dáme restovat česnek a naseknou chilli papričku, po chvíli přidáme na pánev maso a zprudka ho orestujeme, po dalších 2-3 minutách k masu přisypeme oříšky, obsah pánve často promícháme
4. Přidáme nasekaný pórek, papriky, opět vše promícháme a nakonec ingredience podlijeme horkým vývarem (nebo vodou s kouskem rozmíchaného kuřecího vývaru v kostce), necháme na mírném zdroji tepla chvíli podusit, občas vše promícháme
5. Pokrm zahustíme malým množstvím studené vody, ve které jsme rozmíchali trochu solamylu, dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, ještě 5 minut povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy