REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kung pao

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí kousky zprudka opečené, promíchané s omáčkou a ořechy.


Ingredience:
450 gkuřecích prsou
Na marinádu:
1 lžícesójové omáčky
1 lžícesladšího bílého vína
1 lžíceolivového oleje
1 lžícesolamylu rozpuštěná v jedné lžíci vody
Na omáčku:
2 lžícesladšího bílého vína
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceolivového oleje
1 lžícesolamylu rouzpuštěná v jedné lžíci vody
2 lžičkytmavého třtinového cukru
1 lžička octa
100 gnesolených arašídů
4 ksjarních cibulek
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Na marinádu smícháme bílé víno, sójovou omáčku, olivový olej, solamyl, naložíme do ní očištěné, na nudličky nakrájené kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky a přiklopené dáme na 30 minut do ledničky
2. Do misky dáme bílé víno, sójovou omáčku, olivový olej, solamyl, vše smícháme, přidáme ocet, třtinový cukr a pak vmícháme oloupaný, utřený stroužek česneku, arašídy a jarní cibulky nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná na šikmo
3. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidáme omáčku a za stálého míchání necháme zhoustnout.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy