REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kousky ve slanině s fazolkami a plněnou bramborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřete zabalené do plátků anglické slaniny spolu s povařenými fazolovými lusky, upečené v troubě dozlatova, servírované s brambory plněnými zakysanou smetanou ochucenou balkánským sýrem, zapečenými v troubě pod grilem.


Ingredience:
asi 500 gkuřecích řízků
500 gbrambor
asi 100 gbalkánského sýra
100 gslaniny
1 kelímekzakysané smetany
grilovací koření
několik fazolek
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso okořeníme a naložíme alespoň na 1 hodinku do trochy oleje
2. Připravíme si fazolky; konce fazolek odřízneme a krátce povaříme ve slané vodě, poté je zchladíme ve studené vodě
3. Na odleželé, pokrájené, osolené a okořeněné kusy masa položíme pár fazolek a každý kousek omotáme slaninou, zajistíme párátky
4. Naskládáme je do skleněného pekáčku a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C, můžeme je mírně podlít vodou
5. Připravíme si náplň; zakysanou smetanu rozmícháme vidličkou a smícháme ji s nastrouhaným sýrem, dochutíme pepřem, sůl ani není třeba, díky sýru
6. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí rozkrojíme, lehce a opatrně vydlabeme lžičkou část dužiny a plníme smetanovou směsí, pak je chvíli zapečeme pod grilem.

Poznámka:

Tereza Buranská: Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy