REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kousky s denivkou a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z asijské kuchyně. Podobně lze upravit například i maso vepřové. Směs se hodí jak k rýži, tak například k těstovinám.


Ingredience:
400-500 gkuřecího masa (stehenní, prsní, řízky)
10 gsušených hub
20 kspoupat denivky plavé
2 ksjarní cibule s natí
1 ksčervená masitá paprika
1 lžícesojové omáčky
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1/2 lžičkynastrouhaného zázvoru
nasekaný čerstvý koriandr
špetka chill
olej
sůl

Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, smícháme se škrobovou moučkou, sojovou omáčkou, necháme, alespoň 1 hodinu odležet v chladu
  2. Na oleji v pánvi opečeme kousky kuřecího masa, přidáme předem namočené houby, nakrájenou papriku, jarní cibulku, ochutíme zázvorem, chilli, dusíme do měkka
  3. Nakonec přidáme poupata denivky, dusíme ještě 1-2 minuty
  4. Na závěr dochutíme podle chuti, solí, případně sojovou omáčkou.
Doporučení:

Podáváme například se širokými čínskými nudlemi, které rozložíme na talíř, poklademe směsí, ozdobíme nasekaným koriandrem a natí jarní cibulky.

Poznámka:

Recept k článku: Denivky v kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy