REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kousky na rajčatech a saturejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na hluboké pánvi orestované nudličky kuřecího masa, doplněné o další ingredience.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
250-300 gkuřecích prsou
250 gcherry rajčátek
4 lžícearašídového nebo olivového oleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžícerajčatového pesta
3 ksstonky čerstvé saturejky
2 ksšalotky
1 ks10 cm pórku
pepřové koření (Kotanyi)

Postup:

1. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme na větší kusy nakrájené maso a zprudka restujeme 10 minut, poté maso osolíme, opepříme, přidáme na proužky krájenou šalotku, pórek na nudličky
2. Cherry rajčata přepůlíme, přidáme lžičku třtinového cukru a opékáme, dokud rajčátka nepustí šťávu, pak přidáme pesto a protlak, opět krátce zprudka restujeme
3. Po pěti minutách stáhneme plamen a necháme dojít doměkka
4. Dochutíme podle potřeby solí a přidáme natrhanou saturejku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy