Kuřecí prsa obložená sušenou šunkou, nakládanými sušenými rajčaty a sýrem mozzarella, přeložená, zajištěná párátky, zprudka opečená na oleji, pak kapsy podušené podlité vodou nebo vývarem. Kapsy servírované přelité šťávou z výpeku zjemněnou smetanou, případně zahuštěnou solamylem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | větší kuřecí prsa |
150 g | sušené šunky (prosciutto, šwarcwaldská šunka...) |
1 balení | mozzarelly |
1 sklenička | nakládaných sušených rajčat |
100 ml | smetany na zjemnění omáčky |
oblíbené koření na kuřecí maso | |
voda nebo vývar na podlití | |
rostlinný olej | |
pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
párátka nebo potravinářský provázek |
Postup:
- Maso rozklepeme na plátky, osolíme, okořeníme pepřem, ochutíme oblíbeným kořením, na jednotlivé plátky klademe plátky šwarcwaldské šunky, okapaná rajčata a kousky mozzarelly, přehneme na polovinu do tvary kapsy a zajistíme párátky (další možností, jak vytvořit kapsu je do větších prsou udělat uprostřed větší otvor nožem a do něj vložit všechny suroviny)
- Na větší pánvi s trochou oleje zprudka orestujeme kapsy z obou stran, aby se nám maso zatáhlo a drželo tvar, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, zaklopené dusíme na mírném zdroji tepla tak 5-10 minut
- Maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zjemníme smetanou, popřípadě dochutíme solí a pepřem, kdo má rád hustější šťávy či omáčky, může šťávu zahustit trochou solamylu (škrobové moučky) rozmíchaného v malém množství studené vody
- Jednotlivé kapsy servírujeme šikmo překrojené, přelité šťávou, například s rýží, různě upravenými brambory a pod.
Takto připravené kuřecí kapsy můžeme servírovat například s rýží. Na obrázku je kari rýže.