REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kapsa plněná nakládanými rajčaty, sušenou šunkou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa obložená sušenou šunkou, nakládanými sušenými rajčaty a sýrem mozzarella, přeložená, zajištěná párátky, zprudka opečená na oleji, pak kapsy podušené podlité vodou nebo vývarem. Kapsy servírované přelité šťávou z výpeku zjemněnou smetanou, případně zahuštěnou solamylem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší kuřecí prsa
150 gsušené šunky (prosciutto, šwarcwaldská šunka...)
1 balenímozzarelly
1 skleničkanakládaných sušených rajčat
100 mlsmetany na zjemnění omáčky
oblíbené koření na kuřecí maso
voda nebo vývar na podlití
rostlinný olej
pepř
sůl
Ostatní:
párátka nebo potravinářský provázek

Postup:
  1. Maso rozklepeme na plátky,  osolíme, okořeníme pepřem, ochutíme oblíbeným kořením, na jednotlivé plátky klademe plátky šwarcwaldské šunky, okapaná rajčata a kousky mozzarelly, přehneme na polovinu do tvary kapsy a zajistíme párátky (další možností, jak vytvořit kapsu je do větších prsou udělat uprostřed větší otvor nožem a do něj vložit všechny suroviny)
  2. Na větší pánvi s trochou oleje zprudka orestujeme kapsy z obou stran, aby se nám maso zatáhlo a drželo tvar, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, zaklopené dusíme na mírném zdroji tepla tak 5-10 minut
  3. Maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zjemníme smetanou, popřípadě dochutíme solí a pepřem, kdo má rád hustější šťávy či omáčky, může šťávu zahustit trochou solamylu (škrobové moučky) rozmíchaného v malém množství studené vody
  4. Jednotlivé kapsy servírujeme šikmo překrojené, přelité šťávou, například s rýží, různě upravenými brambory a pod.
Doporučení:

Takto připravené kuřecí kapsy můžeme servírovat například s rýží. Na obrázku je kari rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy