REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari rýže II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená kari rýže s chutí a vůní po použitých surovinách.


Ingredience:
200 grýže
300 mlvody
1 lžícemásla
1 vrchovatá lžičkakari koření
sůl

Postup:

1. Rýži důkladně propláchneme a necháme okapat
2. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kari
3. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, pak přilijeme asi 300 ml vody
4. Osolíme, přivedeme k varu, plamen ztlumíme a rýži udusíme doměkka.

Doporučení:

Rýži vaříme ve větším hrnci, aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu, byla tak měkká vrchní i spodní vrstva.

Poznámka:

Během vaření rýži nemícháme, protože při míchání se na dno usazuje škrob a rýže by se mohla připálit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy