Kari kořením, máslem a solí ochucená kari rýže. Je velice dekorativní, chutná a voní moc dobře, pro nás Čechy až exoticky.
Ingredience:
200 g | rýže |
300 ml | vody |
1 lžíce | másla |
1 vrchovatá lžička | kari koření |
sůl |
Postup:
- Rýži důkladně propláchneme a necháme okapat
- V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kari
- Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, pak přilijeme asi 300 ml vody
- Osolíme, přivedeme k varu, plamen ztlumíme a rýži udusíme doměkka.
Rýži vaříme ve větším hrnci, aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu, byla tak měkká vrchní i spodní vrstva.
Poznámka:Během vaření rýži nemícháme, protože při míchání se na dno usazuje škrob a rýže by se mohla připálit.