Dušená rýže ochucená kari kořením, osmahnutá na cibuli.
Ingredience:
250 g | rýže |
500 ml | vody |
1 ks | menší cibule |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | kari koření |
sůl |
Postup:
1. Rýži před vařením dobře propláchneme teplou vodou (zbavíme ji tak nečistot i škrobu, proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme kari koření, nasypeme připravenou rýži, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme, jemně promícháme a dusíme pod poklicí na mírném plameni doměkka
3. Uvařenou rýži zlehka načechráme vidličkou.
Rýži vaříme ve větším hrnci, aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu, byla tak měkká vrchní i spodní vrstva. Místo kari koření můžeme použít mletou sladkou papriku.
Poznámka:Během vaření rýži nemícháme, protože při míchání se na dno usazuje škrob a rýže by se mohla připálit.