REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená rýže ochucená kari kořením, osmahnutá na cibuli.


Ingredience:
250 grýže
500 mlvody
1 ksmenší cibule
2 lžíceoleje
1 lžičkakari koření
sůl

Postup:

1. Rýži před vařením dobře propláchneme teplou vodou (zbavíme ji tak nečistot i škrobu, proto nebude po uvaření lepkavá)
2. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme kari koření, nasypeme připravenou rýži, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme, jemně promícháme a dusíme pod poklicí na mírném plameni doměkka
3. Uvařenou rýži zlehka načechráme vidličkou.

Doporučení:

Rýži vaříme ve větším hrnci, aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu, byla tak měkká vrchní i spodní vrstva. Místo kari koření můžeme použít mletou sladkou papriku.

Poznámka:

Během vaření rýži nemícháme, protože při míchání se na dno usazuje škrob a rýže by se mohla připálit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy