REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jasmínová rýže v peřinách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Propláchnutá a osušená jasmínová rýže restovaná krátce na oleji, poté podušená a nakonec odpočívající v peřinách.


Ingredience:
1 hrnekjasmínové rýže
1 a 1/2hrnku vlažné vody
2 lžíceoleje
1 lžičkasoli

Postup:

1. Rýži nasypeme do sítka a krátce propláchneme vlažnou vodou
2. Necháme okapat a zcela oschnout
3. V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme rýži, osolíme a tři minuty za stáleho míchání restujeme
4. Přidáme vodu a přiklopíme pokličkou
5. Až nám voda začne vřít, stáhneme plamen a dusíme do vyvaření vody cca 10 minut
6. Zabalíme do utěrky a zasteleme do peřin
7. Necháme tam 20 minut
8. Vidličkou rýži načechráme a můžeme podávat.

Doporučení:

Použitý hrnek měl objem 250 ml.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy