REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli orestovaná, pak podušená rýže, smíchaná se sterilovaným hráškem.


Ingredience:
280 grýže
40 gsterilovaného hrášku
40 gcibule
20 grostlinného oleje
několik kuliček nového koření
několik kusů hřebíčku
bobkový list
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme, pak přidáme propláchnutou a důkladně okapanou rýži, chvíli ji restujeme
2. Rýži zalijeme teplou vodou, musí být úplně potopená (tak 1-2 cm nad povrchem), přidáme sůl, koření a necháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud se voda nevypaří
3. Po uvaření do rýže zamícháme sterilovaný hrášek.

Doporučení:

Během dušení rýži nemícháme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy