Kousky kuřecího masa podušené na cibulové základě se zeleninou a podávané s osmaženými kroketami posypanými nastrouhanými mandlemi.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsou |
125 g | smetany |
2 balíčky | mražené zeleniny (mrkev, hrášek, květák) |
1 balíček | mražených kroket |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | oleje |
3/8 l | kuřecího vývaru |
1 ks | cibule |
strouhaný muškátový oříšek | |
nastrouhané mandle | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na rozehřátém oleji, přidáme pokrájené maso, opečeme, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 10 minut
3. Potom k masu přidáme mraženou zeleninu a krátce zahřejeme
4. Mouku rozmícháme se smetanou, opatrně vmícháme do frikasé, necháme přejít varem a pak ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
5. Krokety připravíme podle návodu na obalu a pak osmažené posypeme nastrouhanými mandlemi.
Recept na domácí krokety najdete zde: Bramborové krokety.