REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí frikasé s mandlovými kuličkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecího masa podušené na cibulové základě se zeleninou a podávané s osmaženými kroketami posypanými nastrouhanými mandlemi.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
125 gsmetany
2 balíčkymražené zeleniny (mrkev, hrášek, květák)
1 balíčekmražených kroket
2 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
3/8 lkuřecího vývaru
1 kscibule
strouhaný muškátový oříšek
nastrouhané mandle
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno necháme zesklovatět na rozehřátém oleji, přidáme pokrájené maso, opečeme, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 10 minut
3. Potom k masu přidáme mraženou zeleninu a krátce zahřejeme
4. Mouku rozmícháme se smetanou, opatrně vmícháme do frikasé, necháme přejít varem a pak ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
5. Krokety připravíme podle návodu na obalu a pak osmažené posypeme nastrouhanými mandlemi.

Poznámka:

Recept na domácí krokety najdete zde: Bramborové krokety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy