REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí čevabčiči s pikantní sladkokyselou omáčkou a domácí hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z pomletého kuřecího masa ochuceného slaninou, česnekem, papričkami a kořením, grilované na grilu nebo pánvi, servírované mírně podlité omáčkou spolu s domácími hranolky.


Ingredience:
500 gkuřecího masa (já použila stehenní řízky)
100 gslaniny
1 hrstpetrželky
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
směs bylinek (já mám pro takové situace připraveno italské koření)
kousek červené chilli papričky
kousek zelené chilli papričky
pepř
sůl
Na omáčku:
1 ksvětší cibule
2 ksstroužky česneku
2 dlčerveného vína
3 lžičkycukru
2 lžičkyocta
2 lžičkyprotlaku
1 lžičkasojové omáčky
1 lžičkachilli pasty
pepř
sůl
Příloha:
domácí hranolky

Postup:

1. Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama, vyklepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou, mokrýma rukama pak vypracujeme válečky, které pak na grilu, nebo na suché pánvi ogrilujeme
2. Mezitím si připravíme omáčku; na oleji orestujeme cibulku, přidáme na plátky česnek a posypeme cukrem, necháme lehce zkaramelizovat a zalijeme vínem
3. Až se víno vypaří, přidáme protlak, chilli pastu, sojovou omáčkou a sůl s pepřem, trošku podlijeme a zahustíme škrobem smíchaným s vodou, nakonec přidáme ocet a krátce provaříme, stačí jen trocha omáčky, takže podlít jen trochu a zahustí každý sám, kolik potřebuje
4. Nakonec hotovou omáčku přecedíme
5. Grilované šišky podáváme mírně podlité omáčkou spolu s hranolky.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy