REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře z remosky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce upečené chlazené čtvrtky kuřete, přes noc odležené pěkně okořeněné, spolu s brambory, rajčaty, cibulí, slaninou nebo špekem a bylinkami.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kschlazené kuřecí čtvrtky
3 ksmasitá rajčata
1 ksmladá cuketa
500 gmenších brambor
50 guzené slaniny
3 lžíceoleje
2 lžícemásla
1 svazekčerstvých bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
oblíbené koření na kuře
sůl dle potřeby

Postup:

1. Maso promasírujeme olejem a oblíbeným kořením a necháme přes noc v lednici odležet
2. Brambory pořádně vydrhneme a rozpůlíme, trochu posolíme
3. Do remosky dáme kuře, které nezapomeneme ještě osolit, přidáme brambory, na kolečka pokrájenou cibuli a rajčata pokrájená na čtvrtiny, také bylinky, slaninu nebo špek a dáme péct
4. Pečeme doměkka přibližně 60 až 90 min, podlévat nemusíme, zelenina pustí šťávu
5. Na závěr těsně před koncem pečení přidáme máslo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy