V remosce upečené chlazené čtvrtky kuřete, přes noc odležené pěkně okořeněné, spolu s brambory, rajčaty, cibulí, slaninou nebo špekem a bylinkami.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | chlazené kuřecí čtvrtky |
3 ks | masitá rajčata |
1 ks | mladá cuketa |
500 g | menších brambor |
50 g | uzené slaniny |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
1 svazek | čerstvých bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn) |
oblíbené koření na kuře | |
sůl dle potřeby |
Postup:
1. Maso promasírujeme olejem a oblíbeným kořením a necháme přes noc v lednici odležet
2. Brambory pořádně vydrhneme a rozpůlíme, trochu posolíme
3. Do remosky dáme kuře, které nezapomeneme ještě osolit, přidáme brambory, na kolečka pokrájenou cibuli a rajčata pokrájená na čtvrtiny, také bylinky, slaninu nebo špek a dáme péct
4. Pečeme doměkka přibližně 60 až 90 min, podlévat nemusíme, zelenina pustí šťávu
5. Na závěr těsně před koncem pečení přidáme máslo.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Kuře z plechu se zeleninou a bylinkami
Kuřecí čevabčiči s pikantní sladkokyselou omáčkou a domácí hranolky