REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře z plechu se zeleninou a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečené v troubě spolu s brambory, cibulí, česnekem, cherry rajčátky a červenou paprikou, dochucené kořením a bylinkami.


Ingredience:
1 kskuřete
10 ksstředně velkých brambor
8-10 kscherry rajčátek
2-3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvelké masité barevné papriky
čerstvé snítky rozmarýnu
grilovací koření
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na plech pokapaný olejem vyskládáme na osminky naporcované kuře
2. Omyté, očištěné brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky a vyskládáme je ke kuřeti
3. Očištěnou cibuli a papriku zbavenou jadřince nakrájíme na větší kousky, přidáme je k masu spolu s plátky česneku
4. Nakonec do pekáče přidáme omytá a okapaná cherry rajčátka
5. Vše na plechu osolíme, okořeníme, přidáme snítky rozmarýnu a všechny ingredience spolu promícháme, mírně podlijeme vodou, použijeme tak 1 dcl
6. Plech zaděláme alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 250 °C na 30-40 minut, pak alobal odstraníme, směs opět promícháme a dopečeme dalších 15-20 minut odkryté.

Doporučení:

Kdo má troubu s grilem, posledních 15-20 minut dopéká pokrm i se zapnutým grilem. Podobně lze připravit celý pokrm na grilu pot poklopem.

Poznámka:

Lze použít různé druhy bylinek, ne jen rozmarýn!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy