REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí gyros II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky kuřecích nohou servírované s okurkovo-jogurtovým salátem, orestovanou cuketou a vařenou rýží nebo opečenými bramborami.


Ingredience:
600 gkuřecích nohou bez kosti
1 lžícevegety
1 lžícegyros koření
2-3 ksstroužky česneku
Na salát:
150 gbílého jogurtu
1 ksmenší salátové okurky
1 ksstroužku česneku
špetka soli
trochu nasekaného kopru
Na cuketu:
1 ksmenší cukety
koření vegeta
koření gyros
Na ozdobu:
1 kscitrónu
několik chilli papriček
snítky kopru
Ostatní:
olej na restování

Postup:

1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, okořeníme vegetou a orestujeme je po všech stranách na větším množství rozpáleného oleje (tak 1 dcl)
2. Hotové maso sundáme z ohně a okořeníme gyros kořením, dochutíme rozetřeným česnekem, promícháme
3. Na talíři vyskládáme po porci gyros, přidáme okurkovo-jogurtový salát a opečenou cuketu, ozdobíme chilli papričkami, plátky citrónu a koprem.

Orestovaná cuketa:
Cuketu nakrájíme na slabá kolečka, osušíme, okořeníme vegetou a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, pak ji dochutíme gyros kořenímOkurkovo-jogurtový salát:
Oloupeme okurku, nahrubo nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s jogurtem, oloupaným a utřeným stroužkem česneku, solí, trochou nasekaného kopru a dáme vychladit.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme v tomto případě rýži nebo opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy