REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře v rýži a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce upečeného kuřete, podušené spolu s rýží a zeleninou.


Ingredience:
1 ksmenšího kuřete
3 kspaprikových lusků
3 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
400 grýže
80 gmásla
voda
sůl
kuřecí vývar

Postup:

1. Menší kuře očistíme, osolíme a upečeme v troubě na másle dozlatova, občas ho nezapomeneme přelít šťávou z výpeku, případně podlít horkou vodou
2. Rýži propláchneme, nasypeme na pekáček, přidáme máslo a za občasného promíchání ji upečeme, až nám zesklovatí, pak ji rovnoměrně, v pekáči, rozložíme
3. Upečené kuře vykostíme, naporcujeme a jednotlivé porce pak klademe do rýže, zalijeme vypečenou šťávou
4. Na rýži rovnoměrně poklademe rozkrájená kolečka rajčat a paprik zbavených jadřinců, dochutíme prolisovaným česnekem a solí
5. Nakonec vše zalijeme vývarem, tak, aby rýže byla úplně ponořená, přikryjeme a v troubě vyhřáté na 170-180 °C ještě chvíli pokrm podusíme.

Poznámka:

Podrobnější recept na pečené kuře najdete zde: Pečené kuře na másle s kmínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy