Na cibulovém základě podušené krůtí maso spolu s mrkví, doplněné o kukuřici a pomerančovou šťávu.
Ingredience:
500 g | mrkve |
300 g | krůtích prsou |
300 g | sterilované cukrové kukuřice |
20 g | olivového oleje |
1 lžička | nasekané čerstvé petrželky |
2 lžíce | pomerančové šťávy |
1 lžíce | instantního polévkového koření |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Očištěné krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, krátce opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme je
2. Ve výpeku osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou mrkev, opečené maso a vše podlijeme částí nálevu z kukuřice, ochutíme instantním polévkovým kořením a dusíme, dokud není maso měkké
3. Potom přidáme okapanou kukuřici, zakápneme pomerančovou šťávou, prohřejeme a podáváme posypané na jemno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami nebo rýží.