REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí maso v mrkvi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené krůtí maso spolu s mrkví, doplněné o kukuřici a pomerančovou šťávu.


Ingredience:
500 gmrkve
300 gkrůtích prsou
300 gsterilované cukrové kukuřice
20 golivového oleje
1 lžičkanasekané čerstvé petrželky
2 lžícepomerančové šťávy
1 lžíceinstantního polévkového koření
1 kscibule

Postup:

1. Očištěné krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, krátce opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme je
2. Ve výpeku osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na hrubo nastrouhanou mrkev, opečené maso a vše podlijeme částí nálevu z kukuřice, ochutíme instantním polévkovým kořením a dusíme, dokud není maso měkké
3. Potom přidáme okapanou kukuřici, zakápneme pomerančovou šťávou, prohřejeme a podáváme posypané na jemno nasekanou petrželkou s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy