REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře v kořenové zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete dušené na cibulovém základě s mrkví, petrželí, kedlubnou a celerem.


Ingredience:
1 kskuřete
3 ksvelkých mrkví
1 ksstředního celeru
1 ksvětší petržele
1 ksstřední kedlubny
1 ksvelké cibule
1 dloleje
1 paličkačesneku
voda
sůl

Postup:

1.

Očištěné kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku
3. Přidáme porce kuřete, opečeme, pak zasypeme očištěnou, na větší kousky nakrájenou zeleninou a podlijeme vodou 4. Vložíme do předehřáté trouby a dusíme přiklopené při 180 °C doměkka (asi 60 minut), podle potřeby za občasného dolévání vodou.

Doporučení:

Servírujeme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy