Porce kuřete dušené na cibulovém základě s mrkví, petrželí, kedlubnou a celerem.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
3 ks | velkých mrkví |
1 ks | středního celeru |
1 ks | větší petržele |
1 ks | střední kedlubny |
1 ks | velké cibule |
1 dl | oleje |
1 palička | česneku |
voda | |
sůl |
Postup:
1.
Očištěné kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku
3. Přidáme porce kuřete, opečeme, pak zasypeme očištěnou, na větší kousky nakrájenou zeleninou a podlijeme vodou 4. Vložíme do předehřáté trouby a dusíme přiklopené při 180 °C doměkka (asi 60 minut), podle potřeby za občasného dolévání vodou.
Servírujeme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.