REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí casserole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý a chutný recept z francouzské kuchyně. Casserole je francouzský název pro hrnec (kastrol), obvykle se tak nazývají pokrmy z více druhů surovin, které se vaří v jedné nádobě (pánev, pekáč, hrnec atd.).


Ingredience:
1 ks (1,2-1,5 kg)kuřete
1 kgdrobných brambor
200 gsterilovaného (mraženého) hrášku
200 gžampionů
2 dlbílého vína
4 ksstroužky česneku
2 ksčervené cibule
2 ksmrkve
kuřecí vývar na podlití
provensálské koření
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuře naporcujeme, odstraníme kůži. Z prsou a stehen vyřízneme maso, které nakrájíme na kousky. Kosti se zbytky masa dáme vařit na kuřecí vývar.
  2. Kousky kuřecího masa osolíme, opepříme, necháme odležet, než se nám uvaří kuřecí vývar.
  3. V prostorné pánvi, rozehřejeme máslo, přidáme kousky kuřecího masa, krátce opečeme ze všech stran. Kuřecí maso podlijeme vínem, přidáme celé oloupané drobné brambůrky, špalíčky mrkve, nakrájené žampiony, plátky cibule a česneku, promícháme. Vše zalijeme kuřecím vývarem, aby byly brambory ponořeny, ochutíme provensálským kořením, na povrch položíme snítku rozmarýnu, přiklopíme pokličkou, dusíme na mírném plameni asi 30 minut, než brambory změknou.
  4. Sundáme pokličku, přidáme sterilovaný hrášek, necháme šťávu trochu zredukovat (odpařit), na závěr můžeme dochutit, pepřem, solí. Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy