Kuře dušené s cibulí, česnekem a žampiony přelité bílým vínem, zjemněné smetanou.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsou |
300 g | žampionů |
150 g | keříkových rajčat |
250 ml | bílého vína |
150 ml | smetany |
2 lžíce | oleje |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | čalotky |
1 ks | snítky tymiánu |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné žampiony překrájíme, oloupanou šalotku i stroužky česneku nakrájíme nadrobno
2. Očištěné, omyté, osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji maso opečeme, vyjmeme a zabalíme do alobalu
3. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli i česnek, necháme zesklovatět, přidáme žampiony, rozmarýn, vše orestujeme, přilijeme 125 ml bílého vína a vaříme, dokud se tekutina neodpaří, pak přilijeme zbytek vína, smetanu, vrátíme zpět maso a vše dusíme zvolna na mírném ohni asi 10 minut
4. Omytá rajčata rozpůlíme, dáme do omáčky a už jen prohřejeme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.