REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře se žampiony na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře dušené s cibulí, česnekem a žampiony přelité bílým vínem, zjemněné smetanou.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
300 gžampionů
150 gkeříkových rajčat
250 mlbílého vína
150 mlsmetany
2 lžíceoleje
2 ksstroužků česneku
2 ksčalotky
1 kssnítky tymiánu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné žampiony překrájíme, oloupanou šalotku i stroužky česneku nakrájíme nadrobno
2. Očištěné, omyté, osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji maso opečeme, vyjmeme a zabalíme do alobalu
3. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli i česnek, necháme zesklovatět, přidáme žampiony, rozmarýn, vše orestujeme, přilijeme 125 ml bílého vína a vaříme, dokud se tekutina neodpaří, pak přilijeme zbytek vína, smetanu, vrátíme zpět maso a vše dusíme zvolna na mírném ohni asi 10 minut
4. Omytá rajčata rozpůlíme, dáme do omáčky a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy