Recept z Indie na marinovaná, grilovaná kuřecí prsa, smíchaná s jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírovaný nejlépe s rýží.
Ingredience:
500-600 g | kuřecích prsních řízků |
1 kelímek | bílého neochuceného jogurtu |
250 ml | smetany na šlehání |
3-4 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | oleje nebo přepuštěného másla |
1 lžíce | mleté sladkdé papriky |
1 lžička | koření garam-masala |
1 lžička | mletého koriandru |
1 lžička | mletého zázvoru |
1 lžička | chilli koření |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | chilli papričky |
šťáva z 1 ks citrónu | |
špetka kurkumy | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme je a nakrájíme na větší kousky
2. Jogurt smícháme s kořením a citrónovou šťávou, maso do marinády naložíme, přikryté necháme několik hodin, nejlépe však přes noc marinovat
3. Marinované maso opečeme na dobře rozpáleném grilu s olejem potřenou mřížkou, při grilování pod maso vložíme tácek na zachycení šťávy z kuřete
4. V hrnci na másle nebo oleji osmažíme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova, přidáme posekanou chilli papričku zbavenou jadřince, opět osmahneme, poprášíme mletou paprikou, zamícháme rajčatový protlak, krátce necháme probublat, zalijeme smetanou a šťávou z kuřete, případně dolijeme trochou vody
5. Pokrm osolíme a provaříme dalších 20 minut, dokud omáčka nezhoustne
6. Zhruba 10 minut před koncem varu vložíme do omáčky kousky grilovaného kuřete a společně vše dovaříme.