REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře tikka masala

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Indie na marinovaná, grilovaná kuřecí prsa, smíchaná s jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírovaný nejlépe s rýží.


Ingredience:
500-600 gkuřecích prsních řízků
1 kelímekbílého neochuceného jogurtu
250 mlsmetany na šlehání
3-4 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceoleje nebo přepuštěného másla
1 lžícemleté sladkdé papriky
1 lžičkakoření garam-masala
1 lžičkamletého koriandru
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkachilli koření
3-4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 kschilli papričky
šťáva z 1 ks citrónu
špetka kurkumy
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme je a nakrájíme na větší kousky
2. Jogurt smícháme s kořením a citrónovou šťávou, maso do marinády naložíme, přikryté necháme několik hodin, nejlépe však přes noc marinovat
3. Marinované maso opečeme na dobře rozpáleném grilu s olejem potřenou mřížkou, při grilování pod maso vložíme tácek na zachycení šťávy z kuřete
4. V hrnci na másle nebo oleji osmažíme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova, přidáme posekanou chilli papričku zbavenou jadřince, opět osmahneme, poprášíme mletou paprikou, zamícháme rajčatový protlak, krátce necháme probublat, zalijeme smetanou a šťávou z kuřete, případně dolijeme trochou vody
5. Pokrm osolíme a provaříme dalších 20 minut, dokud omáčka nezhoustne
6. Zhruba 10 minut před koncem varu vložíme do omáčky kousky grilovaného kuřete a společně vše dovaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy