REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře v zázvorové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře přelité marinádou ze strouhaného zázvoru, rybí omáčky a dalších ingrediencí, upečené v troubě spolu se čtvrtkami očištěných, ale neoloupaných brambor a přepůlenými palicemi česneku.


Ingredience:
1 kscelého kuřete
3 kshvězdičky badyánu
2 kspalice česneku + 2 ks stroužky navíc
1 ksmenšího oloupaného zázvoru nakrájeného na plátk
600 gbrambor
250 mlkuřecího vývaru
125 mlsójové omáčky
60 mlrybí omáčky
1 lžícemedu
1/4 lžičkykoření pěti vůní
sůl

Postup:

1. V míse smícháme plátky oloupaného zázvoru spolu s 2 ks prolisovanými stroužky česneku, badyánem, medem, sójovou omáčkou, vývarem, kořením pěti vůní a rybí omáčkou
2. Omyté a důkladně osušené kuře mírně osolíme, posadíme do pekáče a přelijeme marinádou
3. Neoloupané brambory vydrhnuté kartáčkem rozčtvrtíme, nasypeme do pekáče ke kuřeti, palice česneku diagonálně přepůlíme a vložíme také do pekáče
4. Přiklopené pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C nejméně 90 minut, v polovině přípravy maso odkryjeme a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme výpekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy