REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře podle hospodyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete podušené s mrkví, kedlubnou, bramborami a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
2 dlsmetany
40 ghladké mouky
100 gmásla
100 gkarotky
100 gkedlubny
400 gnových brambor
pažitka
voda
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Porce kuřete opečeme na rozehřátém másle s oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, zalijeme vodou a necháme dusit
3. Očištěnou karotku i kedlubnu nakrájíme na hrubé nudle, oloupané brambory nakrájíme na kostky a vše přidáme ke kuřeti
4. Když jsou zelenina, brambory i maso téměř měkké, zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a za stálého míchání povaříme, dosolíme a podle chuti přidáme cukr
5. Před podáváním přidáme na drobno nasekanou pažitku.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží s hráškem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy