REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po myslivecku III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete upečené spolu s cibulí, česnekem, kořením, špekem a feferonkou.


Ingredience:
1 kskuřete
1/2 ksmásla
1 lžička kari koření
5 kskuliček nového koření
5 ksbobkových listů
3 kscibule
1 kshlavičky česneku
mletý pepř
špek
feferonka (nemusí být)
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku
2. Posypeme oloupanými, na kolečka nakrájenými cibulemi, na kostičky nakrájeným špekem, oloupanými na plátky nakrájenými stroužky česneku a očištěnou, na drobno nakrájenou feferonkou
3. Pak přidáme kari koření, nakrájené máslo, nové koření, bobkové listy a podlijeme trochou vody
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vodou a bobkové listy i nové koření po dopečení ze šťávy vyndáme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy