Dušené kuře na víně spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1-1,2 kg | kuřete |
100 g | hub |
3 lžíce | rajčatové protlaku |
3 lžíce | oleje |
1 dl | vývaru z kousku Masoxu |
0,5 dl | přírodního bílého vína |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a pak vyndáme
2. Na oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, vložíme zpět porce kuřete, opékáme ještě asi 5 minut, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka
3. Přidáme na plátky nakrájené houby, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké a šťáva zhoustne
4. Nakonec šťávu podle potřeby přisolíme, podlijeme bílým vínem a chvíli ještě podusíme.
Podáváme s dušenou rýží nebo opečenými bramborami.