Porce kuřete potřené pastou, upečené na cibulce podlité rozšlehaným bílým jogurtem a vývarem doměkka.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | cibule |
4 lžíce | oleje |
200 ml | bílého jogurtu |
vývar | |
sůl | |
Na pastu: | |
2 lžičky | mletého zázvoru |
2 lžičky | kari koření |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1/2 lžičky | pálivé mleté papriky |
6 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Na pastu oloupanou cibuli i oloupané stroužky česneku nastrouháme, přidáme mletý zázvor, kari koření, mletý kmín, pálivou i sladkou mletou papriku a vše řádně promícháme
2. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a nakonec potřeme připravenou pastou
3. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno osmahneme v remosce na rozehřátém oleji, vložíme porce kuřete, osmahneme je, podlijeme jogurtem rozšlehaným s trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka.
Podáváme s vařenými bramborami.