REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na víně s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete podlité červeným vínem a vývarem, podušené doměkka spolu s houbami, paprikou a tymiánem.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksmalé červené papriky
10 ksmalých žampionů nebo hříbků
200 mlčerveného vína
200 mlzeleninového vývaru
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
čerstvý tymián
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře naporcujeme, opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou
2. Omytou papriku rozpůlíme, vyjmeme jádra, nakrájíme na proužky a houby očistíme, větší překrojíme
3. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme porce kuřete, přidáme nakrájenou papriku, houby, tymián, orestujeme, případně podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme asi 15 minut
4. Pak maso vyjmeme, vlijeme zeleninový vývar a červené víno, povaříme 5 minut, pak porce masa vrátíme zpět a společně povaříme doměkka (asi 10 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami, rýží nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy