REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře vařené ve vývaru se zeleninou, slaninou, žampiony, vínem, koňakem a kořením.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 ksláhve červeného vína
2 ks cibulek
2 ksvelké mrkve
2 ksstroužků česneku
3 ksbobkových listů
4 ksvětviček čerstvého tymiánu
6 kskuliček černého pepře
12 ksmalých cibulek
200 gmalých žampionů
150 gslaniny v celku
60 gmásla
2 lžícemouky
2 lžícekoňaku
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme, zbylé kosti dáme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli a mrkev, 6 kuliček černého pepře, bobkové listy, sůl, zalijeme vodou, aby kuře bylo ponořené, přivedeme k varu, stáhneme plamen a zvolna vaříme až do chvíle, kdy vývar potřebujeme
2. Slaninu nakrájenou na malé hranolky dáme s polovinou másla do hrnce, smažíme na středním plameni dozlatova, pak slaninu vyndáme a dáme stranou
3. Porce kuřete osolíme, opepříme, dáme do rozpáleného tuku po slanině a z obou stran osmahneme dozlatova, vyndáme a necháme stranou
4. Oloupanou cibuli i mrkev nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce, kde se smažily porce kuřete (někdy je potřeba přilít trochu oleje), osmahneme, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku a krátce osmahneme
5. Pak vrátíme zpět slaninu, porce kuřete, zaprášíme moukou, promícháme, necháme vše 2 minuty osmahnout, přidáme bylinky, přilijeme víno, koňak, kuřecí vývar, aby byly porce kuřete ponořené, přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme zvolna pod pokličkou probublávat
6. Mezitím na zbytku rozpuštěného másla osmahneme oloupané cibulky a očištěné žampiony, přidáme je ke kuřeti, když jsou dozlatova osmažené, vše osolíme i opepříme
7. Když je maso měkké (asi po 40 minutách), vyndáme ho, zesílíme plamen a necháme omáčku prudce probublávat, aby trochu zhoustla, pak vrátíme zpět maso a podáváme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy