REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře vařené ve vývaru se zeleninou, slaninou, žampiony, vínem, koňakem a kořením.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 ksláhve červeného vína
2 ks cibulek
2 ksvelké mrkve
2 ksstroužků česneku
3 ksbobkových listů
4 ksvětviček čerstvého tymiánu
6 kskuliček černého pepře
12 ksmalých cibulek
200 gmalých žampionů
150 gslaniny v celku
60 gmásla
2 lžícemouky
2 lžícekoňaku
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme, zbylé kosti dáme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli a mrkev, 6 kuliček černého pepře, bobkové listy, sůl, zalijeme vodou, aby kuře bylo ponořené, přivedeme k varu, stáhneme plamen a zvolna vaříme až do chvíle, kdy vývar potřebujeme
2. Slaninu nakrájenou na malé hranolky dáme s polovinou másla do hrnce, smažíme na středním plameni dozlatova, pak slaninu vyndáme a dáme stranou
3. Porce kuřete osolíme, opepříme, dáme do rozpáleného tuku po slanině a z obou stran osmahneme dozlatova, vyndáme a necháme stranou
4. Oloupanou cibuli i mrkev nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce, kde se smažily porce kuřete (někdy je potřeba přilít trochu oleje), osmahneme, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku a krátce osmahneme
5. Pak vrátíme zpět slaninu, porce kuřete, zaprášíme moukou, promícháme, necháme vše 2 minuty osmahnout, přidáme bylinky, přilijeme víno, koňak, kuřecí vývar, aby byly porce kuřete ponořené, přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme zvolna pod pokličkou probublávat
6. Mezitím na zbytku rozpuštěného másla osmahneme oloupané cibulky a očištěné žampiony, přidáme je ke kuřeti, když jsou dozlatova osmažené, vše osolíme i opepříme
7. Když je maso měkké (asi po 40 minutách), vyndáme ho, zesílíme plamen a necháme omáčku prudce probublávat, aby trochu zhoustla, pak vrátíme zpět maso a podáváme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy