REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné jablkem a hřebíčky, potřené ochuceným máslem a upečené podlité bílým vínem, jablečným džusem, obložené jablky, doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksmenšího jablka
3 kspokrájených jablek
4 kshřebíčků
100 mlbílého vína
100 mljablečného džusu
Na potření:
1/2 lžičkymleté skořice
změklé máslo
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Změklé máslo smícháme s mletou skořicí, solí a mletým pepřem
2. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, vložíme do něho jablko, do kterého jsme vpíchali hřebíčky a potřeme připravenou směsí
3. Kuře dáme do pekáčku prsy dolů, podlijeme bílým vínem a jablečným džusem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 minut, pak kuře obložíme očištěnými na měsíčky nakrájenými jablky a pečeme ještě dalších 30 minut doměkka.

Doporučení:

Servírujeme s jasmínovou rýží nebo pečenými sladkými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy