REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře s jemnou žemlovou nádivkou, upečené do nazlátlé barvy.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kuřete
90 gmásla
sůl
voda na podlévání
Nádivka:
100 gmásla
50 gšunky
40 gžemle - veky
3 lžícemléka
2 ksvajec
mletý muškátový oříšek
petrželka
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuře mírně na povrchu i uvnitř osolíme
2. Žemli nakrájíme na menší kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout
3. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, mletý muškátový oříšek, na menší kousky pokrájenou šunku, přidáme zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme
4. Z bílků uděláme sníh a lehce vmícháme do nádivky
5. Připravené kuře naplníme nádivkou , zašijeme nití a dáme do pekáče
6. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/
3 másla a dáme péci
7. Při pečení kuře obracíme a občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou až do změknutí kuřete
8. Upečené kuře vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme vodou, procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme např. brambory, rýži.

Poznámka:

Do nádivky můžeme přidat i hrášek nebo kukuřici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy