REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené s nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře s jemnou nádivkou s vložkou anglické slaniny a zeleniny, upečené do nazlátlé barvy.


Ingredience:
1 kskuřete
90 gtuku (másla)
grilovací koření
sůl
Nádivka:
100 gmásla
100 ganglické slaniny
150 gmražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice ...)
3 ksvajec
3 ksstarších rohlíků
3 ksstroužky česneku
5 lžicmléka
mletý černý pepř
majoránka
vegeta

Postup:

1. Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme a jednotlivé části mírně na povrchu i uvnitř osolíme a posypeme grilovacím kořením
2. Připravené maso rozložíme do máslem vymazaného pekáče (použijeme tak 1/
3 výše uvedené hmotnosti)
3. Mírně podlijeme vodou, na porce kuřat rozložíme zbylé 2/
3 másla a dáme péci, zaklopené, na 45 minut, do předem vyhřáté trouby kolem 180 °C
4. Zatím, co se nám kuře peče, připravíme si nádivku; rohlíky nakrájíme na menší kostičky, pokropíme je mlékem a necháme vsáknout
5. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme na menší kousky pokrájenou anglickou slaninu, zmraženou zeleninu, rozetřený česnek a zvlhčenou žemli, vše dobře promícháme, okořeníme majoránkou, mletým černým pepřem a přisolíme vegetou
6. Z bílků vyšleháme, nejlépe elektrickým ručním mixérem, sníh a lehce ho vmícháme do nádivky
7. Po 45 minutách pečení, kolem kuřete vyskládáme připravenou nádivku a kuře i s nádivkou dopečeme
8. Při pečení maso občas poléváme vypečenou šťávou a pečeme až do změknutí kuřete
9. Ke konci pečeme necháme kuře odkryté, aby jsme získali křupavou kůrčičku.

Doporučení:

Jako příloha se skvěle hodí různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy