REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené s nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře s jemnou nádivkou s vložkou anglické slaniny a zeleniny, upečené do nazlátlé barvy.


Ingredience:
1 kskuřete
90 gtuku (másla)
grilovací koření
sůl
Nádivka:
100 gmásla
100 ganglické slaniny
150 gmražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice ...)
3 ksvajec
3 ksstarších rohlíků
3 ksstroužky česneku
5 lžicmléka
mletý černý pepř
majoránka
vegeta

Postup:

1. Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme a jednotlivé části mírně na povrchu i uvnitř osolíme a posypeme grilovacím kořením
2. Připravené maso rozložíme do máslem vymazaného pekáče (použijeme tak 1/
3 výše uvedené hmotnosti)
3. Mírně podlijeme vodou, na porce kuřat rozložíme zbylé 2/
3 másla a dáme péci, zaklopené, na 45 minut, do předem vyhřáté trouby kolem 180 °C
4. Zatím, co se nám kuře peče, připravíme si nádivku; rohlíky nakrájíme na menší kostičky, pokropíme je mlékem a necháme vsáknout
5. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme na menší kousky pokrájenou anglickou slaninu, zmraženou zeleninu, rozetřený česnek a zvlhčenou žemli, vše dobře promícháme, okořeníme majoránkou, mletým černým pepřem a přisolíme vegetou
6. Z bílků vyšleháme, nejlépe elektrickým ručním mixérem, sníh a lehce ho vmícháme do nádivky
7. Po 45 minutách pečení, kolem kuřete vyskládáme připravenou nádivku a kuře i s nádivkou dopečeme
8. Při pečení maso občas poléváme vypečenou šťávou a pečeme až do změknutí kuřete
9. Ke konci pečeme necháme kuře odkryté, aby jsme získali křupavou kůrčičku.

Doporučení:

Jako příloha se skvěle hodí různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy