REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete potřené strouhaným zázvorem, upečené v troubě s máslem a cibulí doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
100 gcibule
60 gmásla
30 ghladké mouky
strouhaný zázvor
voda (vývar)
sůl

Postup:

1 Očištěné kuře opláchneme, osušíme, rozdělíme na porce, osolíme a potřeme na jemno nastrouhaným zázvorem
2. Vložíme do pekáčku, poklademe vločkami másla, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vody
3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou nebo vývarem
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po osmahnutí zalijeme teplou vodou nebo vývarem a za stálého míchání povaříme
5. Porce masa vrátíme zpět a vše už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s uvařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy