REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené na pivě s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna pečená na pivě, obložená nádivkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecích nohou
1 kscibule
30 gmásla
1 láhevčerného piva
mletý černý pepř
kmín
sůl
Na nádivku:
5 ksrohlíků
3 ksvajíček
1 hrstčerstvé petrželky
1 sklenicemléka
majoránka
muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. V pekáči rozpustíme máslo, kuře osolíme, okořeníme pepřem, posypeme kmínem
2. Připravené kuře vložíme do pekáče, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 45 minut, v průběhu pečení maso podléváme pivem a šťávou z výpeku
3. Po 45 minutách pečení přidáme ke kuřeti nádivku a pečeme dalších 25-30 minut při teplotě trouby kolem 190 °C.

Příprava nádivky:
1. Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem
2. Namočené pečivo vymačkáme, přidáme žloutky, osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku
3. Nakonec do nádivkové směsi přihodíme nasekanou čerstvou petrželku a opatrně přimícháme našlehaný sníh z bílků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy