REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelenině, halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce kuřete podušené spolu se zeleninou pěkně doměkka. Základ ochucený kořením a rajským protlakem, ke konci pak cukrem a česnekem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
1 kscelé kuře
4 ksstroužky česneku
3 kspapriky
3 ksrajčata
2 kscibule
1 kskonzerva rajského protlaku
1 kscuketa
100 gslaniny
1 lžícesádla
mletá slaká paprika
nové koření
bobkový list
petrželka
tymián
cukr
pepř
sůl
Na halušky:
4 ksvelké brambory
1-2 ksvejce
2 hrstihrubé mouky
sůl
osolená voda na zavaření halušek

Postup:
  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme
  2. Na velké pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, přidáme sádlo, opečeme díly kuřete ze všech stran a po vyjmutí dáme do základu nakrájenou cibuli, kterou necháme zezlátnout
  3. Přidáme protlak, mletou papriku, vrátíme kuře, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
  4. Vložíme pokrájenou ostatní zeleninu a koření (cuketu jsme zprudka opekli v jiné pánvi), zelenina musí zůstat křupavá
  5. Dusíme 20 minut
  6. Na závěr dochutíme solí, pepřem, cukrem a drceným česnekem.

Příprava halušek:

  1. Brambory si nastrouháme, pak je rozmixujeme
  2. Přidáme mouku a vejce, vytvoříme těsto, které přes cedník s velkými oky (haluškovač) zavařujeme v dobře osolené vroucí vodě asi čtyři minuty.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy