REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva z kuřete se vsákne do zelí, které tak úžasně ochutí, spolu s chlupatými knedlíky a v pečeným kuřátkem pak vznikne tradiční české menu.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskuřecí čtvrtky
4 ksstroužky česneku
1 ksnožička pikantní paprikové klobásy
1 kscibule
300 gkysaného zelí
50 gslaniny
2 lžičkykrupicového cukru
2 lžičkykmínu
1 lžičkasladké mleté papriky
voda (smetana) + sůl
Na knedlíky:
600 gbrambor
200 ghrubé mouky
100 gslaniny
1/2 kelímkusmetany na vaření 12 %
2 lžičkysoli
1 ksvejce
osolená voda

Postup:

1. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou, dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli
2. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli
3. Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku, dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu
4. Podlijeme mírně vodou nebo smetanou smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 °C tak 40 minut, pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku
5. Upečené kuřecí maso servírujeme se zelím a chlupatými knedlíky.

Příprava knedlíků
1. Oloupané brambry najemno nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu
2. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme středně tuhé těsto
3. Těsto vykrajujeme lžící a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků
4. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme od bodu varu cca 7-10 minut, podle velikosti knedlíků.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy