REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete podušené na cibulovo-slaninovém základu spolu se zeleninou, porce servírované přelité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
50 gslaniny
3 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
200 mlsmetany na vaření
kousek celeru
celý pepř
nové koření
bobkový list
citronová šťáva
cukr
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme
2. Slaninu nakrájíme na kostičy, oloupanou cibuli nadrobno, oškrábanou mrkev i petržel na kolečka a očištěný celer na menší kousky
3. V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, nakrájenou zeleninu, vše společně opečeme, přidáme porce kuřete, které obalíme v připraveném základu, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme doměkka
4. Porce kuřete vyjmeme, šťávu se zeleninou zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, povaříme 20 minut
5. Koření vyndáme, omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme, dochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy