REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené kuře potřené olovovým olejem ovoněným česnekem a rozmarýnem.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete v celku
drůbeží vývar
sůl
Na marinádu:
120 mlolivového oleje
2 lřícecitronové šťávy
4-6 ksstroužků česneku
3 ksvětvičky rozmarýnu

Postup:

1. Nejprve připravíme marinádu; lístky rozmarýnu otrháme do misky, přidáme česnek oloupaný a nakrájený na plátky, citrónovou šťávu a olivový olej, ingredience promícháme a necháme nejméně 1 hodinu rozležet
2. Omyté, osušené kuře z venku i zevnitř osolíme, potřeme připravenou marinádou, česnek necháme v misce, na kuřeti při pečení by mohl zhořknout
3. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 2 hodiny, během pečení maso přeléváme výpekem, potíráme marinádou a podléváme vývarem
4. Jednotlivé porce kuřete na talířích servírujeme přelité výpekem.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy