REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rajčatech II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pánvi na olivovém oleji opečené plátky kuřecích prsou, zapečené v troubě spolu s konzervovanými, nakládanými rajčaty, smetanou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí řízky
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
800 gnakládaných rajčat
5 lžicolivového oleje
4 lžícesmetany
1 hrstbazalkových lístků
sůl

Postup:

1. Na 3 lžících olivového oleje orestujeme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek
2. Přidáme rajčata i s nálevem a necháme 15 až 20 minut probublávat na mírném plameni, aby směs mírně zhoustla
3. Sundáme ze zdroje tepla a vmícháme smetanu a polovinu bazalkových lístků, osolíme
4. V jiné pánvi na 2 lžících olivového oleje z obou stran opečeme mírně osolené kuřecí řízky, pak je přendáme do zapékací misky a přelijeme tomatovou omáčkou
5. V troubě vyhřáté na 190 °C zapékáme 25 až 30 minut
6. Pokrm podáváme posypaný zbylou bazalkou.

Doporučení:

Takto připravené kuřecí plátky můžete ještě doplnit o olivy a posypat nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy