REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rozmarýnu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné rozmarýnem, potřené směsí z medu, citronové šťávy, másla a česneku, upečené dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgkuřete
250 mlkuřecího vývaru
3 lžícemedu
1 lžícemásla
2 ksstroužků česneku
1 kssvazku čerstvého rozmarýnu
šťáva ze 2 citronů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuře očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do kastrůlku dáme citronovou šťávu, přidáme změklé máslo, větvičky rozmarýnu (jednu si dáme stranou), med, oloupané prolisované stroužky česneku, důkladně rozmícháme, při nízké teplotě ohřejeme, pak podle chuti osolíme a opepříme
3. Na dno pekáčku rozlámeme zbylou větvičku rozmarýnu, kuře potřeme připravenou směsí a dovnitř vložíme rozmarýn povařený ve směsi, dáme do pekáčku, podlijeme mírně vývarem a pečeme při 190 °C doměkka za občasného přelévání výpekem a podlévání vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy