Kuře plněné rozmarýnem, potřené směsí z medu, citronové šťávy, másla a česneku, upečené dozlatova.
Ingredience:
1,5 kg | kuřete |
250 ml | kuřecího vývaru |
3 lžíce | medu |
1 lžíce | másla |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | svazku čerstvého rozmarýnu |
šťáva ze 2 citronů | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuře očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do kastrůlku dáme citronovou šťávu, přidáme změklé máslo, větvičky rozmarýnu (jednu si dáme stranou), med, oloupané prolisované stroužky česneku, důkladně rozmícháme, při nízké teplotě ohřejeme, pak podle chuti osolíme a opepříme
3. Na dno pekáčku rozlámeme zbylou větvičku rozmarýnu, kuře potřeme připravenou směsí a dovnitř vložíme rozmarýn povařený ve směsi, dáme do pekáčku, podlijeme mírně vývarem a pečeme při 190 °C doměkka za občasného přelévání výpekem a podlévání vývarem.