Porce kuřete potřené kari pastou a podušené na cibulovém základě spolu s jogurtem.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | cibule |
2 dl | bílého jogurtu |
4 lžíce | oleje |
vývar | |
Na pastu: | |
2 lžičky | kari koření |
2 lžičky | mletého zázvoru |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1/2 lžičky | pálivé mleté papriky |
6 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Připravíme si pastu; oloupanou cibuli i oloupané stroužky česneku nastrouháme, přidáme mletý zázvor, kari koření, mletý kmín, sladkou i pálivou mletou papriku a vše dobře promícháme
2. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme a potřeme připravenou pastou
3. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vložíme porce kuřete a po obou stranách osmahneme
4. Nakonec podlijeme rozšlehaným jogurtem s trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vývarem.