REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na kari koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete potřené kari pastou a podušené na cibulovém základě spolu s jogurtem.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
2 dlbílého jogurtu
4 lžíceoleje
vývar
Na pastu:
2 lžičkykari koření
2 lžičkymletého zázvoru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkasladké mleté papriky
1/2 lžičkypálivé mleté papriky
6 ksstroužků česneku
1 kscibule

Postup:

1. Připravíme si pastu; oloupanou cibuli i oloupané stroužky česneku nastrouháme, přidáme mletý zázvor, kari koření, mletý kmín, sladkou i pálivou mletou papriku a vše dobře promícháme
2. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme a potřeme připravenou pastou
3. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vložíme porce kuřete a po obou stranách osmahneme
4. Nakonec podlijeme rozšlehaným jogurtem s trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy