REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso nakrájené na kostičky, prudce opečené a pak podušené spolu s dalšími přísadami.


Ingredience:
1 kgkuřecího masa
200 gcibule
80 gsterilovaného hrášku
80 gškrobu (solamyl)
80 gpórku
80 gvejce
50 gdezertního vína
40 gvývaru "C" (z drůbeže)
20 gkoření curry
20 gpetrželky
8 gglutasolu
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s vejci a máčeným škrobem
2. Prudce opečeme na horkém oleji a přidáme na drobno nakrájený pórek, jemně nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek, kari, vše dobře produsíme
3. Zalijeme zálivem připraveným z dezertního vina, vývaru, glutasolu, soli a trochy solamylu
4. Dobře promícháme a nakonec pokrm posypeme petrželovou natí.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Poznámka:

Glutasol: Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy