REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené čtvrtky kuřete podušené s houbami, vínem a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
1 kscibule
1 ksstroužek česneku
1/2 kskostky masoxu
1 dlbílého vína
100 gčerstvých hub
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
vývar na podlití
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme a na másle v hrnci opečeme z obou stran
2. K masu přidáme jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, přelijeme vínem a dusíme pod pokličkou do poloměkka, v případ potřeby maso podlijeme vývarem
3. Do omáčky vložíme očištěné, na drobno pokrájené houby, přidáme půl kostky masoxu a dusíme dále za občasného míchání a pod pokličkou tak dlouho, až jsou houby i maso měkké
4. Nakonec omáčku dokořeníme a osolíme.

Doporučení:

Kuře na houbách podáváme s rýží nebo s novými brambory, případně s bramborovou kaší, zdravou přílohou je hlávkový salát, konzervovaný, nebo i podušený hrášek apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy