REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na hříbkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené porce kuřete, podušené spolu s rozkrájenými hříbky a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kskuřete
1/2 kskostky masoxu
1/2 ksstředně velké cibule
250 gočištěných, rozkrájených hříbků
80 gmásla nebo margarínu
1,5 dlbílého vína
3 lžíceoleje
mletý kmín
pepř
voda
sůl
sekaná petrželka

Postup:

1. Očištěné a částečně vykostěné kuře rozkrájíme na menší porce, osušíme je a prudce do červena opečeme na oleji z obou stran
2. Olej slijeme, přidáme máslo nebo margarín, pokrájené, očištěné hříbky, sůl, kmín, pepř, nadrobno rozkrájenou cibuli, víno, masoxovou kostku a podlijeme 2 lžícemi vody
3. Spolu s masem dusíme pod pokličkou do změknutí
4. Porce na talířích zdobíme usekanou zelenou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme se šťávou a novými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy