REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na estragonu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bylinkami a dalšími ingrediencemi naplněné kuře, upečené dozlatova obložené vařenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskuřete (asi 1,2 kg)
1 kscibule
750 gnemoučných brambor
100 gbílého chleba
30 gmásla nebo rostlinného tuku
2 kelímkysušeného estragonu nebo 1 svazek čerstvého estragonu
1 svazekpetrželky
1-2 lžícekoňaku
2 lžíceplnotučné nebo i ostré hořčice
čerstvě umletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit
2. Uvařené brambory slijeme, necháme je okapat, vložíme je do mísy a opatrně promícháme s hořčicí
3. Umyté kuře dobře osušíme, chléb na jemno rozdrobíme
4. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky, bylinky opláchneme, osušíme potřesením a lístky otrháme, nadrobno nasekáme petrželku a polovinu estragonu
5. V pánvi rozehřejeme 20 g tuku, ve kterém necháme cibuli zesklovatět, vyjmeme ji z pánve a smícháme s rozdrobeným bílým chlebem, nasekanými bylinkami, koňakem, solí a pepřem, touto směsí pak kuře naplníme, otvor uzavřeme špejlí a ovážeme nití, stehna kuřete svážeme dohromady
6. Kuře potřeme jemně solí a pepřem, hrudí dolů je vložíme do širokého pekáče, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 60 až 70 minut (po 30 minutách kuře obrátíme)
7. V této fázi maso obložíme brambory, kuře poklademe zbylým máslem a pokrm dopečeme doměkka, občas ho přelijeme šťávou z výpeku
8. Naporcované kuře i s nádivkou a brambory na talířích posypeme lístky estragonu a servírujeme například s hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy