REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na bylinkách pečené se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibulí, česnekem, citrónem a bylinkami nadité kuře, upečené v celku obložené bramborami a další zeleninou, okořeněné pepřem, rozmarýnem a bobkovým listem.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
6-8 ksstroužků česneku
4 ksnejlépe červené cibule
3 kscukety
2 ksbarevné masité papriky
1/2 kscitrónu
400 gmalých kulatých brambor
1 hrstčerstvých bobkových listů (dá se použít i sušené koření)
1 hrstčerstvého rozmarýnu (nebo 1 lžička sušeného)
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Do očištěného, omytého a usušeného kuřete vložíme asi dvě cibule nakrájené na čtvrtky, dva celé stroužky česneku, dva bobkové listy a půlku citrónu, nadité kuře položíme do pekáče prsíčky nahoru, potřeme ho olivovým olejem, osolíme a okořeníme pepřem, posypeme rozmarýnem a zbylými bobkovými listy
2. Omyté papriky zbavené jadřinců nakrájíme na čtvrtky, cukety nakrájíme na kostky, zeleninu hodíme do mísy spolu se stroužky česneku, přidáme odrhnuté brambory, čtvrtky zbylé cibule a listy rozmarýnu, vše zakápneme olivovým olejem, promícháme a připravenou zeleninovou směsí kuře obložíme
3. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C a pečeme zaklopené nebo pod alobalem 1 hodinu, pak maso dopečeme odklopené doměkka a dozlatova, během pečení pokrm občas podlijeme vodou a kuře přeléváme výpekem
4. Hotový pokrm necháme mimo troubu pod utěrkou asi 10 minut odpočinout, jednotlivé porce kuřete servírujeme obložené upečenými brambůrky a zeleninou, přelité šťávou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy